Behandeling en preventie
  • Sport gerelateerde huid– en nagelpathologie
  • Sportblessures van de huid
  • Biomechanica en loopbelasting
  • Sport gerelateerde interventies zoals tapen/bandageren, viltpaddings, bracing, sportinlays, sport specifiek schoeisel
  • Inzicht krijgen in belasting/belastbaarheid en het belang van interne en externe factoren
  • Chronische ziekten/blessures en voetbelasting door sporten
 

SCAS

De SCAS (Stichting Actoren Sportgeneeskunde) borgt de vakbekwaamheid van professionals .

Medisch pedicure praktijk Angelique is gecertificeerd bij deze stichting.


 

 
 
 
 

Diabetische voet                                                                 

 

Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie diabetische voet, ben ik in staat professionele hulp en verzorging te verlenen. In veel gevallen wordt de pedicurebehandeling door de ziektekostenverzekeraar gedekt.

 

 

Reumatische voet

 

 

Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om een pedicure te zoeken die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik goede adviezen geven over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen en zorgen voor drukverlichting bij knobbels.

 

Nagelbeugel/nagelregulatie   

 

 

Wanneer u vaak last heeft van ingroeiende nagels, kan een nagelbeugel een prima oplossing zijn. Deze beugel is zeer effectief doordat deze op maat gemaakt wordt. De beugel wordt over uw nagel gespannen en moet elke 4 tot 6 weken vervangen worden tot de nagel volledig gecorrigeerd is.

 

Het operatief verwijderen en/of deels wegsnijden van de nagel, kan hiermee worden voorkomen. En het dragen van de nagelbeugel is pijnloos.

 

 

Nagelreparatie/nagelprothese   

 

 

Mooie teennagels zijn nu voor iedereen weggelegd! Ook wanneer u last heeft van mycose (schimmel) nagels, afgebroken nagels of stootnagels, etc.

 

Met  gel kan er een mooie nagel op de teen worden geplaatst. dit is niks in het verglijk  met de mooie kunstnagels die u van de handen kent. Er wordt geen tip geplaatst, maar de kunstnagel wordt op uw teen gemodelleerd. De kunstnagel blijft 6 tot 8 weken mooi.

 

 

 

Foto's voor en na de behandeling met gelnagels

Orthesiologie

Deze specialisatie is van belang voor het ontlasten van diverse drukplekken, aan en tussen de tenen. En voor het reguleren van de teenstand.